recept: Kukoricás-zöldbabos lepény, Kifőzde
Kukoricás-zöldbabos lepény
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

35 dkg előfőzött morzsolt kukorica,
35 dkg apróra vágott, előfőzött zöldbab,
, 1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejföl, 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 4 tojás, 30 dkg sajt,
2 gerezd fokhagyma, 1 csg sütőpor, 1 kötés petrezselyemlevél, só, bors, vaj




A kukorica lehet konzerv is, akkor nem kell bajlódni a főzésével. A zöldbabot, ha friss, fel kell szeletelni max. 1 cm-es darabokra és félpuhára főzni. Ha fagyasztott zöldbabunk van, előbb főzzük félpuhára, azután leszűrve, lecsöpögtetve, éles késsel deszkán felaprítjuk, hasonlóan a petrezselyemhez, csak nem olyan finomra :-). A hagymát, petrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymát sóban péppé törjük. Két tojást főzzünk meg keményre és törjük össze. A sajtot reszeljük meg és válasszuk szét két, egyenlő kupacra.

Az zöldségeket, a sajt felét és a tojástörmeléket keverőtálba tesszük, beleöntjük a tejfölt, beleütjük a két nyers tojást, sóval, borssal ízesítjük, összekeverjük. Végül hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is. Kivajazunk egy kb. 18x25 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát, és a tetejére szórjuk a maradék sajtot. egy kis marékkal maradjon a sajtból, akkor szórjuk rá, ha már elkészült.

Forró, 240 fokra előmelegített sütőbe tesszük és azonnal visszavesszük a hőt 190 fokra. 25-30 perc alatt gyönyörű pirosra sül. Kivesszük, ráhintjük a kevéske félretett sajtot, és pihentetjük 10-15 percig. Ezután borotvaéles késsel 5x3 kockára vágjuk és tálaljuk.

Tálalhatjuk köret nélkül is, vagy köretként párolt rizzsel, esetleg krumplipürével, de egy kanál finom tejföllel mindenképpen érdemes megöntözni. Hidegen is finom. Apróra vágott füstölt főtt csülökkel, vagy szétmorzsolt lángolt kolbásszal dúsítva a húsevők is nagyobb örömmel fogyasztják.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: Sonkás cukkinis lepény
 bundu

Forrás: Áginak szeretettel.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2013.01.20. Utoljára frissítve: 2013.01.20.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 22:13:26 - 1.7)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez